Iedereen is welkom bij de Chiro!

Ben je tussen 6 en 18 jaar oud? Dan is Chiro iets voor jou. Je kan iedere zondag spelen, sporten, knutselen of gewoon onder vrienden zijn. Telkens van 14.00 tot 18.00 uur op ons Chiroterrein. Adres: Berkenrodelei 34 in Hoboken.

Het is een plek waar je jezelf kan zijn, ontdekken, ravotten, de zotste dingen kan beleven en snel nieuwe vrienden zal maken. Op de Chiro kunnen kinderen en jongeren ervaringen opdoen en mogen ze fouten maken.

We geven kinderen de kans om veilig buiten te spelen.

De Chiro is een Nederlandstalige jeugdbeweging. Als je niet goed Nederlands spreekt, is dat niet erg. De leiding houdt hier rekening mee. Je ontspant je én je oefent Nederlands op een leuke manier.

In onze Chiro zitten alleen meisjes. Jongens kunnen naar Chiro Sentroem gaan. Meer info over hen vind je hieronder

Inschrijven doe je via dit formulier hieronder 

Inschrijven kost €35 voor een heel jaar. Daarmee ben je ineens verzekerd. Deze €35 moet worden gestort op BE22 9793 3909 6847 met vermelding van je naam.

Via het ziekenfonds/mutualiteit kan je vaak ook een deel van dit inschrijvingsgeld terug krijgen. Vraag gerust meer info.

Wil je liever eerst komen proberen om zeker te weten of Chiro iets voor jou is? Je kan 2 keer gratis komen meedoen met onze activiteiten op zondag.

Tijdens de activiteiten dragen we Chirokledij. Dat zijn speelkleren en schoenen die vuil mogen worden. Zo zijn we ook herkenbaar op straat.

Chiro-outfit bij de Speelclub?

Een rode T-shirt of trui en een beige rok of broek. Ligt er al zoiets in je kast? Prima, dan kan je dat aandoen op zondag.

Chiro-outfit bij de oudere groepen?

Een rode Chiro Klinker T-shirt en blauwe Chiro Klinker trui. Een T-shirt kost €7,5 en een trui €25. Deze kan je bij de leiding op zondag kopen. Als je ze samen aankoopt, betaal je €30.

Ook een Chirorok of -broek hoort hierbij. Deze zijn te koop in de Chirowinkel De Banier (Antwerpen stad) of online te bestellen

Je kan hiervoor ook een kijkje nemen in ons tweedehands winkeltje.

Gebruikte kleren

Te groot geworden voor je Chirokleren?

Je kan hiervoor ook een kijkje nemen in ons tweedehandswinkeltje op de Chiro.

Een tweedehands t-shirt is €2,5 en een tweedehands trui is €5.

Chiro outfit

INSCHRIJVINGEN KAMP

Iedereen Mee Op Kamp

Dit jaar is iedereen welkom om mee te gaan op kamp! Ideaal om te ontdekken wat chiro kan zijn, ook al kwam je nog niet naar zondagse activiteiten. Je maakt snel vriendinnen, doet zotte ervaringen op en nog zoveel meer. Snel inschrijven want de plaatsen zijn beperkt.

Op kamp doen we ook dezelfde dingen die we thuis doen, maar dan in een ander (kamp)jasje gestoken. Elke dag is het plezier maken per groep door spelletjes te spelen en activiteiten te doen. We maken ook elk jaar een uitstapje. We gaan op dagtocht met de afdeling en samen met een gemengde groep op familietocht. Één keer op kamp krijgen we bezoek van onze oudleiding die ons een middagje entertainen. 

Onze bedjes staan opgesteld in gezellig ingerichte tenten die voor het kamp zijn omgetoverd tot een grote slaapkamer.
Zelfs op kamp wordt er gezond (én lekker) gegeten! Daar zorgt onze kookploeg wel voor!!  

Tv kijken op kamp dat doen we natuurlijk ook. Elke dag speelt de leiding de hoofdrol in een ToneelVoorstelling van het kampthema. Een beetje zoals thuis TVkijken maar dan net iets specialer en unieker… 

Het kamp vindt ieder jaar plaats van 3 tot 13 augustus. De Speelclub gaat vanaf 6 augustus mee.

Kostprijs? €115, all-in. De Speelclub betaalt €85.

Meer dan 1 dochter mee op kamp? Vanaf het tweede kind krijg je telkens €5 korting.

Via het ziekenfonds/mutualiteit kan je vaak ook een deel van het kampgeld terug krijgen. Vraag gerust meer info.

Financieel moeilijk? We vinden samen een oplossing. Het is voor ons heel belangrijk dat iedereen mee op kamp kan.

error: Content is protected !!